Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Ελ Τσάπο

Η Έμμα Κορονέλ Αισπούρο, η σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν, πρόκειται να αποφυλακιστεί σήμερα (13.9.2023) από φυλακή των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Η Κορονέλ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης τον Νοέμβριο του 2021, αφού δήλωσε ένοχη για κατηγορίες σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος που σχετίζονται με την αυτοκρατορία ναρκωτικών του συζύγου της. Η ποινή της περιλάμβανε επίσης τέσσερα χρόνια αποφυλάκισης υπό επιτήρηση και κατάσχεση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

«Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, δεν αναλύουμε συγκεκριμένα σχέδια αποφυλάκισης», δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών.

Η Κορονέλ κρατούνταν σε μια εγκατάσταση διαχείρισης επανένταξης στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον εντοπισμό κρατουμένων του γραφείου φυλακών.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης της, η Κορονέλ, που έχει διπλή υπηκοότητα (ΗΠΑ-Μεξικού), εξέφρασε βαθιά μεταμέλεια για την εμπλοκή της με τον Γκουζμάν και το καρτέλ Σιναλόα και για τη ζημιά που προκάλεσε.

Ο Γκουζμάν, ο οποίος απέδρασε δύο φορές από τη φυλακή στο Μεξικό, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή Supermax του Κολοράντο, αφού καταδικάστηκε το 2019 για συμμετοχή σε εγκληματική επιχείρηση, διακίνηση ναρκωτικών και κατηγορίες για πυροβόλα όπλα.

Οι εισαγγελείς τον αποκάλεσαν «αδίστακτο και αιμοδιψή ηγέτη» του καρτέλ Σιναλόα.

Μέλη του καρτέλ, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί, είχαν τιμωρηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν τον Φεβρουάριο για τη συμμετοχή τους στο παράνομο και θανατηφόρο εμπόριο φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ