Αμερικανός δικαστής αποφάσισε υπέρ της συνέχισης της εφαρμογής του DACA

Ένας Αμερικανός δικαστής μπλόκαρε τον τερματισμό εφαρμογής από την κυβέρνηση Τραμπ του προγράμματος προστασίας από απέλαση των παιδιών που έχουν μεταφερθεί από τους γονείς τους, παράνομα στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον Σεπτέμβριο την ανάκληση της εφαρμογής του προγράμματος (Deferred Action for Childhood Arrivals – DACA).

Ωστόσο, ο δικαστής Γουίλιαμ Άλσαπ αποφάσισε στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η εφαρμογή του προγράμματος πρέπει να συνεχιστεί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία κατά της απόφασης Τραμπ.

Τον Σεπτέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αναστολή του προγράμματος αυτού που υιοθετήθηκε το 2012 από τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο επέτρεψε σε 690.000 νεαρούς που είχαν εισέλθει χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά να εργαστούν και να σπουδάσουν νόμιμα, χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση.

Ωστόσο ο Τραμπ είχε επισημάνει ότι η απόφασή του θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Μάρτιο προκειμένου το Κογκρέσο να έχει τον απαραίτητο χρόνο να βρει «μια μόνιμη λύση» για τους νεαρούς αυτούς.

Χθες στη διάρκεια μιας συνεδρίασης στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους κοινοβουλευτικούς να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το μέλλον των «Ονειροπόλων», αλλά και για τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ γενικότερα.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/950862709599465472

Παράλληλα δήλωσε ανοικτός σε μια πιο ευρεία μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία αφορά περίπου 11 εκατομμύρια επιπλέον μετανάστες που ζουν χωρίς νόμιμα έγγραφα στις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση όμως ότι οι Δημοκρατικοί θα δεχθούν την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της χώρας, περιλαμβανομένης της κατασκευής του αμφιλεγόμενου τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Θα πρέπει να είναι μια νομοθεσία αγάπης», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στους «Ονειροπόλους». «Όμως θα πρέπει επίσης να είναι μια νομοθεσία που θα μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας», τόνισε καλώντας τους κοινοβουλευτικούς να βάλουν «την πατρίδα πάνω από το κόμμα» ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση.

«Χρειαζόμαστε έναν τοίχο», υπογράμμισε ο Τραμπ, ζητώντας το τέλος αυτού που χαρακτήρισε «αλυσιδωτή μετανάστευση», αναφερόμενος στην επανένωση των οικογενειών των μεταναστών, και την κατάργηση της ετήσιας λοταρίας για την παροχή πράσινων καρτών, που επιτρέπουν την παραμονή μεταναστών στη χώρα.

«Θα ήθελα να προστεθεί η λέξη “αξία” σε όποια νομοθεσία κατατεθεί. Θέλω να σας πω ότι αυτό επιθυμούν οι Αμερικάνοι», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος