Amazon – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Περιορίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα

Στον περιορισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης προϊόντων σχετιζόμενων με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ζητήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), προχωρά ο κολοσσός εμπορίου της Amazon.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχώρησε στο βήμα, αφού φέρεται να δέχτηκε πιέσεις από τις αρχές στο κράτος του Κόλπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στα ΗΑΕ, ενώ η έκφραση υποστήριξης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί προσβολή.

«Ως εταιρεία, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται», είπε σχετικά εκπρόσωπος της Amazon στο BBC.

«Τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», είπε ακόμη ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους The New York Times, η εταιρεία πήρε την απόφαση να περιορίσει τις αναζητήσεις, αφότου απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τον Ιούνιο εκτός των άλλων, οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κατέσχεσαν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στο χρώμα του ουράνιου τόξου, τα οποία ισχυρίζονται ότι ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Επιπλέον, αναφορά είχε δείξει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου αφαιρούσαν μια σειρά ειδών από καταστήματα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Μεταξύ άλλων, στα προϊόντα περιλαμβάνονταν κλιπ μαλλιών, pop-it, μπλουζάκια, καπέλα και μολυβοθήκες.

Με πληροφορίες από The New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος