Amazon: Απέλυσαν τουλάχιστον έξι στελέχη λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Το λιγότερο έξι ανώτερα διευθυντικά στελέχη που συμμετείχαν σε συνδικαλιστική δράση στη Νέα Υόρκη φέρεται να απέλυσε η Amazon.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω απολύσεις θεωρούνται η απάντηση της εταιρείας για την Εργατική Ένωση Amazon που ιδρύθηκε τον Απρίλιο στο Staten Island και θεωρείται ως «ιστορική νίκη» σε βάρος του επιχειρηματικού κολοσσού των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα προφίλ τους στο LinkedIn, οι περισσότεροι από τους απολυμένους δούλευαν στην εταιρεία πάνω από έξι χρόνια, αναφέρουν οι New York Times.

H εταιρεία από την πλευρά της ανέφερε πως οι «αλλαγές» έγιναν μετά από αξιολόγηση εβδομάδων «της λειτουργίας και της ηγεσίας» της αποθήκης στο Staten Island όπου απασχολούνται πάνω από 8.300 άνθρωποι.

«Μέρος της κουλτούρας μας στην Amazon είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο στην αξιολόγηση του αν κάνουμε ή όχι το καλύτερο που μπορούμε για την ομάδα μας» ανέφερε σχετικά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η δημιουργία του φορέα εκτιμάτια ότι αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τους εργαζομένους να ενισχύσουν τον εργασιακό ακτιβισμό και να προλειάνουν το έδαφος για ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλους τομείς.

Αρκετοί δε συνδικαλιστές θεωρούν την Amazon υπαρξιακή απειλή στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς επηρεάζει πολλές βιομηχανίες και συνήθως η στάση της κυριαρχεί.

Πηγή: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος