Αλυσίδα εστιατορίου βάζει «καπέλο» 1 ευρώ στους πελάτες λόγω του ενεργειακού κόστους

Array

Ένας Βέλγος ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων ζητά από τους πελάτες να πληρώσουν 1 ευρώ κατά κεφαλή για το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος που αντιμετωπίζει, λέγοντας ότι η κρίση κόστους διαβίωσης είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την επιχείρησή του.

Ο Μισέλ ντε Μπλος, του οποίου η αλυσίδα Sabai Sabai, λειτουργεί 20 ασιατικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και στις Βρυξέλλες, είπε ότι με επιπλέον 100.000 ευρώ μηνιαίο κόστος σε λογαριασμούς και με 100.000 γεύματα κατά μέσο όρο την ίδια περίοδο, θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδά του με μια προσωρινή επιπλέον χρέωση.

«Η ιδέα είναι να ζητήσουμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε, να είμαστε εκεί μετά την κρίση», είπε στο Reuters από την κουζίνα του Thai Cafe.

Ενώ άλλοι επέλεξαν να ανεβάσουν μόνιμα τις τιμές, ο ντε Μπλος είπε ότι επέλεξε μια προσωρινή συνεισφορά ενέργειας η οποία θα σταματήσει μόλις τελειώσει η κρίση.

Οι πελάτες βρίσκουν ένα φυλλάδιο σε κάθε τραπέζι που εξηγεί την κατάσταση σε μια προσπάθεια να πειστούν, αλλά ένας από αυτούς, ο 35χρονος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Ζερόμ Χοπτμάν είπε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους.

«Είναι πολύπλοκο και για εμάς. Επομένως, η κυβέρνηση πρέπει να μας στηρίξει ταυτόχρονα, διαφορετικά είναι άδικο αν μόνο ο πελάτης φέρει το βάρος όλων αυτών των κρίσεων», είπε.

Ο ντε Μπλος είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών είναι υποστηρικτικοί.

«Είναι ζήτημα να παραμείνεις ζωντανός στο τέλος της κρίσης. Αλλά αν ο κόσμος δεν θέλει να πληρώσει, δεν θα διαφωνήσουμε», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος