Αλγερία: Θανατική ποινή σε 48 κατηγορούμενους για καύση και κακοποίηση νεκρού

Array

Αλγερινό δικαστήριο καταδίκασε 48 άτομα σε θάνατο με την κατηγορία της καύσης ενός πολίτη και της κακοποίησης του σώματός του στην περιοχή Kabylie το 2021, αλλά οι ποινές θα μετατραπούν  σε ισόβια κάθειρξη λόγω του μορατόριουμ των εκτελέσεων στη χώρα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο.

Ο Djamel Bensmail, 38 ετών πήγε οικειοθελώς στην πόλη Arbaa-Naith-Irathen στο Tizi-Ouzou, στα βορειοδυτικά της χώρας, για να βοηθήσει στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους μέσα σε μια εβδομάδα.

Όταν έμαθε ότι κάποιοι από τους κατοίκους της πόλης τον υποπτεύονταν ότι συμμετείχε στο ξέσπασμα των πυρκαγιών επειδή ήταν ξένος στην περιοχή, έσπευσε να παραδοθεί στην αστυνομία, αλλά ένα μεγάλο πλήθος θυμωμένων πολιτών τον άρπαξε από τα χέρια των αστυνομικών, τον βασάνισαν, τον έκαψαν ζωντανό και ακρωτηρίασαν το πτώμα του.

Σκηνές που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πλήθη να περιτριγυρίζουν το περιπολικό στο οποίο βρισκόταν ο Μπεν Ισμαήλ και στη συνέχεια να τον σέρνουν και να τον χτυπούν. Αφού βασανίστηκε, τον έκαψαν ζωντανό, ενώ νεαροί έβγαλαν σέλφι μπροστά στο πτώμα του.

Μετάφραση Ουλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος