Αλγέρι: Ζητήθηκε από 12 Γάλλους δημόσιους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν μέσα σε 48 ώρες τη χώρα

Την εγκατάλειψη της Αλγερίας ζήτησαν οι Αρχές της χώρας από 12 γάλλους δημόσιους υπαλλήλους, τοποθετημένους εκεί, έκανε γνωστό ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στη σύλληψη τριών αλγερινών πολιτών στη Γαλλία.

«Ζητώ από τις αλγερινές αρχές να ακυρώσουν αυτά τα μέτρα απέλασης που δεν έχουν σχέση με την τρέχουσα δικαστική διαδικασία», τονίζει ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε γραπτή δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους.

«Αν η απόφαση να εκδιωχθούν οι πράκτορές μας διατηρηθεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να απαντήσουμε αμέσως σ’ αυτή», προειδοποίησε.

Ανάμεσα στους δώδεκα Γάλλους πράκτορες που θέλει να απελάσει το Αλγέρι, ορισμένοι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, απαγγέλθηκαν στο Παρίσι κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών, ο ένας εκ των οποίων εργαζόταν σε ένα από τα προξενεία της Αλγερίας στη Γαλλία, για σύλληψη, απαγωγή και αυθαίρετη κράτηση σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, σύμφωνα με τη γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, που αφορά τον αλγερινό αντικαθεστωτικό Αμίρ Μπουχόρς, έναν influencer γνωστό ως Amir DZ, οι τρεις άνδρες διώκονται επίσης για σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής συμμορίας. Έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Το αλγερινό υπουργείο Εσωτερικών είχε καταγγείλει το βράδυ του Σαββάτου «αυτή τη νέα απαράδεκτη και αχαρακτήριστη εξέλιξη που θα ζημιώσει σοβαρά τις αλγερογαλλικές σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος