Αλεξέι Ναβάλνι: Την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου ζητά η Ουάσινγκτον

Array

Την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησαν οι ΗΠΑ, καθώς ο ντε φάκτο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης επέστρεψε σε κελί απομόνωσης.

Έτσι, η αμερικανική κυβέρνηση ενώνει τις δυνάμεις της με την οικογένεια του Ναβάλνι, τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο που ζητούν την απελευθέρωσή του, δήλωσε χθες (τοπική ώρα) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη, αυθαίρετη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, ο Ναβάλνι ανέφερε μέσω Twitter ότι του δόθηκε εντολή να μείνει για 15 ημέρες σε κελί απομόνωσης, λέγοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό στη φυλακή όπου κρατείται, στην πόλη Μελέχοβο, σε απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο Πράις κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι παρεμβαίνουν στην επικοινωνία του Ναβάλνι με τους νομικούς του συμβούλους. «Αυτή η παρέμβαση, παράλληλα με τον επανειλημμένο εγκλεισμό του σε απομόνωση για μικρές φερόμενες ως παραβάσεις, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη παρενόχλησης με πολιτικά κίνητρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος