Αλεξέι Ναβάλνι: Κρατούμαι στη φυλακή μαζί με άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους

Στο ίδιο τμήμα με κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για φόνο ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Instagram ότι τον έβαλαν, ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Μαβάλνι. Ο ίδιος έχει μεταφερθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-6 στην περιοχή Βλαντίμιρ.

«Και οι κατάδικοι είναι καλοί. Ήρεμοι και φιλικοί. Όταν ήρθα εδώ σκέφτηκα αμέσως ότι είναι δολοφόνοι. Έτσι αποδείχθηκε. Σχεδόν όλοι τους είναι δολοφόνοι. Οι ποινές είναι τεράστιες. Τα δικά μου 9 χρόνια εδώ είναι η μικρότερη ποινή, λες και είμαι παιδί προσχολικής ηλικίας. Ο μέσος όρος των ποινών είναι 13- 15 χρόνια. Υπάρχουν 19 και 20 χρόνια. Πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους» αναφέρει στο μήνυμά του ο Ναβάλνι.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Ναβάλνι «με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές είναι πιο εύκολο να κάθεσαι μαζί τους. «Υπάρχει λιγότερη φασαρία, λιγότεροι μικροκαβγάδες. Παρότι και οι ίδιοι εξαρτώνται παρά πολύ από την διεύθυνση των φυλακών», πρόσθεσε σχετικά.

Ο κάθε κρατούμενος ζει το δικό του δράμα, τη δική του τραγωδία με το θύμα του, την προσωπική του τραγωδία. «Πεπρωμένα που καταστράφηκαν εξαιτίας των παθών ή απλώς επειδή βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισύρουν επιπλέον ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Novayagazeta.europe

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος