Βέλγος Πρωθυπουργός: Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μόνο αν δράσουμε συλλογικά

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής, οι 27 ηγέτες της Ευρώπης αναζητούν μία συντονισμένη δράση που θα σταματήσει το ντόμινο των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Η μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η ακρίβεια και οι οικονομίες που απειλούνται από τον πληθωρισμό βρίσκονται στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής. Σε όλα τα παραπάνω, αναφέρθηκε η Ειρήνη Ζαρκαδούλα, απεσταλμένη της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Λόγος έγινε ακόμη, για ορισμένες συνεργασίες, που είχε προτείνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διενεργώντας επαφές με ξένους εταίρους, προκειμένου να δουν αν θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο.

Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Ιούλιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μάριο Ντράγκι πιέζει πάρα πολύ για το ζήτημα του πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και μάλιστα είναι εκείνος που πρότεινε να γίνει μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο, στην οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Ωστόσο, στην αντζέντα και τις αποφάσεις της Συνόδου, δεν υπάρχει ξεκάθαρα καταγεγραμμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή της επόμενης Συνόδου.

Όλαφ Σόλτς και Αλεξάντερ Ντε Κρο για την ενεργειακή κρίση

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε: «Προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί για την επικείμενη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας με τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία. Για αυτό και επιβάλαμε νωρίς κυρώσεις και στραφήκαμε προς άλλες χώρες για εισαγωγή φυσικού αερίου, παραδείγματος χάρη».

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ανέφερε: «Οδεύουμε προς τον χειμώνα που ίσως να είναι αρκετά δύσκολος. Θα μπορούσαμε ωστόσο να τον ξεπεράσουμε, μόνο αν δράσουμε συλλογικά».

Διαβάστε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος