Αλ. Ναβάλνι: Οι δεσμοφύλακες μου στερούν τον ύπνο

Σε καταγγελία προς τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ανέφερε ότι οι δεσμοφύλακες του σωφρονιστικού ιδρύματος όπου κρατείται τον εμποδίζουν να κοιμηθεί, μια πρακτική που παρομοίασε με βασανιστήρια.

Οι δεσμοφύλακες «μου στερούν τον ύπνο, πρόκειται για μια ντε φάκτο προσφυγή σε βασανιστήρια μέσω της στέρησης ύπνου», έγραψε ο Αλ. Ναβάλνι, εξηγώντας ότι τον ξυπνούν «οκτώ φορές μέσα στη νύχτα».

Νωρίτερα, μία από τους δικηγόρους του δήλωσε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εδώ και εβδομάδες στη φυλακή, με έντονους πόνους στη μέση, ενώ πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ένα από τα πόδια του.

«Κατά τη γνώμη μου, η υγεία του βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρούς πόνους στη μέση του και το δεξί του πόδι», είπε η δικηγόρος Όλγκα Μιχαϊλοβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rain TV και πρόσθεσε: «Ένα από τα πόδια του πρακτικά δεν λειτουργεί».

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκκλήσεις των συνηγόρων του προκειμένου να το δοθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα έχουν αγνοηθεί εδώ και 4 εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του, ώστε να λάβει φροντίδα από γιατρούς που εμπιστεύεται.

Σε ανάρτηση στο Instagram, η Γιούλια Ναβάλναγια περιέγραψε όσα συμβαίνουν στον σύζυγό της ως προσωπική εκδίκηση για την αντιπολιτευτική του δράση, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος