Τραγωδία στο Βουκουρέστι, δικηγόρος οδηγού: Δεν ήταν κουρασμένος – Είναι σε κατάσταση σοκ (video)

Array

«Είναι πολύ προσεκτικός οδηγός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι “βολίδας”. Ο πελάτης μου οδηγεί πολύ αργά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ισχυρίστηκε στις ρουμανικές αρχές ο εντολέας του μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα το Βουκουρέστι που προκάλεσε το θάνατο ενός 53χρονου και τον τραυματισμό 25 επιβατών.

«Ο οδηγός από το Σάββατο πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει» ανέφερε στις «Συνδέσεις» ο κ. Ματθαίου εξηγώντας ότι ο 52χρονος οδηγός μετά το συμβάν στο Βουκουρέστι έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στην Ρουμανία.

Ερωτηθείς για το εάν ο οδηγός του λεωφορείου ήταν κουρασμένος απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι ο κόσμος δεν είχε παράπονα από την οδήγησή του. Όσον αφορά το αν συνετέλεσε το δυστύχημα το ότι δεν υπήρχε άλλος οδηγός ο κ. Ματθαίου υποστήριξε εμφατικά ότι «δεν ήταν κουρασμένος» προσθέτοντας ότι στη διαδρομή έκανε πολλές στάσεις.

«Οδηγούσε από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στην Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι, της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» υποστήριξε ο κ. Ματθαίου.

Μιλώντας για το κρίσιμο δευτερόλεπτο που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου από τη Λάρισα που ταξίδευε με τη σύζυγό του, ανέφερε ότι ο εντολέας του έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης. «Είχε GPS» πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.

Είναι ψυχολογικά χάλια

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες θεωρείται ύποπτος από τις ρουμανικές Αρχές ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες.

Μιλώντας για τον εντολέα του τόνισε ότι αφού εξέφρασε την λύπη του για το τραγικό συμβάν, ανησυχεί για το μέλλον του λέγοντας ότι «ελπίζει να βρει δουλειά».

Όπως  είπε, ο πελάτης του βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αποκάλυψε επίσης ότι άλλαξε ξενοδοχείο για να μη βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους επιβάτες μιας και τα πνεύματα, μετά το δυστύχημα στο Βουκουρέστι, ήταν οξυμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

Ο συνήγορος του οδηγού αναφέρθηκε και στα κατασκευαστικά λάθη του δρόμου στο Βουκουρέστι καθώς και στις κακοτεχνίες στη βαριά σιδερένια αψίδα τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβρη που επισκευάστηκε έχουν γίνει τουλάχιστον 6 ατυχήματα.

Οι ειδικοί πραγματογνώμονες καλούνται να ερευνήσουν το λόγο για τον οποίο ο οδηγός του μοιραίου πούλμαν με τους 47 επιβάτες δεν αντιλήφθηκε την σηματοδότηση που προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος οχημάτων.

Πηγή:  ΕΡTNews

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος