Ακτιβιστές ζητούν το “Natural Woman” της Αρίθα Φράνκλιν να αφαιρεθεί από πλατφόρμες μουσικής ως «προσβλητικό» για τις τρανς γυναίκες

Array

Το τραγούδι «A Natural Woman» της Αρίθα Φράνκλιν βάλλεται από επικριτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως «προσβλητικό», με μια οργάνωση να λέει συγκεκριμένα ότι το κομμάτι συμβάλλει στη διαιώνιση επιβλαβών στερεοτύπων κατά των τρανς.

Η ερωτική μπαλάντα που κυκλοφόρησε ως single από την αείμνηστη βασίλισσα της Soul το 1967, αντιμετωπίζει τώρα αμφισβήτηση – παρά το γεγονός ότι κηρύσσει θετικά μηνύματα σε σχέση με τις γυναίκες και τη θηλυκότητα γενικότερα.

Επικεφαλής της εκστρατείας για την απόρριψη του τραγουδιού είναι η Trans Cultural Mindfulness Alliance (TCMA) με έδρα τη Νορβηγία, μια ομάδα που άρχισε να σχηματίζεται νωρίτερα φέτος και έκτοτε έχει κάνει γνωστή την παρουσία της με μια σειρά πολωτικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση, η οποία εκλήφθηκε από πολλούς ως παρωδία, ξεκίνησε με τον ισχυρισμό ότι το τραγούδι είναι προσβλητικό για τα τρανσέξουαλ άτομα και ότι «δεν υπάρχει “φυσική” γυναίκα».

«Το τραγούδι “Natural Woman” της Aretha Franklin του 1968 διαιωνίζει πολλαπλά επιβλαβή αντι-τρανς στερεότυπα», αναφέρει η ανάρτηση, αναγράφοντας λανθασμένα την κυκλοφορία του τραγουδιού, που βγήκε τον Σεπτέμβριο του 1967, ως το 1968.

«Δεν υπάρχει “φυσική” γυναίκα», συνεχίζει η οργάνωση, πριν ισχυριστεί ότι το τραγούδι έχει ήδη «συμβάλει στην έμπνευση πράξεων που βλάπτουν τις τρανσέξουαλ γυναίκες».

Η TCMA ζητά να «αφαιρεθεί το τραγούδι από το Spotify & την Apple Music».

Η ανάρτηση – η πρώτη του ομίλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – συνέχισε να συγκεντρώνει την προσοχή σε εθνικό επίπεδο, καθώς συνέλεξε περισσότερες από 300.000 προβολές μέσα σε λίγες ημέρες.

Όσον αφορά τα likes, ωστόσο, η υποδοχή ήταν πιο χλιαρή – με την ανάρτηση από τη Δευτέρα να έχει μόλις πάνω από 100.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να αναρωτηθούν αν ο λογαριασμός, που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ήταν σατιρικός ή όχι. Για να λάβουν γρήγορα την απάντηση ότι η TCMA δεν είναι οργανισμός παρωδία αλλά «ένα γκρουπ τρανς ατόμων που αναζητούν να κάνουν την κουλτούρα πιο δίκαιη για τα τρανς άτομα» καθώς και ότι «είμαστε βασισμένοι στη Νορβηγία αλλά ψάχνουμε να ανοίξουμε παράρτημα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και στη Βόρεια Αμερική».

https://twitter.com/TransMindful/status/1617516013595103232?s=20

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος