Ακτή Ελεφαντοστού: Μυστηριώδης ασθένεια σκότωσε 7 άτομα – 59 νοσηλεύονται

Μια μυστηριώδης ασθένεια προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων και άλλοι 59 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Μπουάκε στην κεντρική Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με ιατρικές και τοπικές πηγές που ανέφεραν τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μπουάκε είπε ότι 7 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από αυτή την ασθένεια, 5 από τους οποίους πέθαναν στο νοσοκομείο και άλλοι δύο στο χωριό Nyangban, νότια της πόλης.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε συνολικά 59 άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, η συντριπτική τους πλειονότητα είναι παιδιά και υπάρχουν κάποιοι έφηβοι».

Ενώ η πηγή επιβεβαίωσε ότι ο τύπος ή η πηγή αυτής της ασθένειας δεν είναι ακόμη γνωστός, εξήγησε ότι τα πιο εμφανή συμπτώματά της είναι ο έμετος και η διάρροια.

Ο Emmanuel Kwame N’Guessan, επικεφαλής του χωριού Nyangban, είπε ότι όσοι πέθαναν ήταν ηλικίας 5 έως 12 ετών. Πρόσθεσε ότι περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για θεραπεία.

Μια νοσοκόμα φέρεται να είπε την Κυριακή ότι υπήρχαν «παιδιά που πέθαιναν».

Ο Σελεστίν Κουάντιο Κόφι, στενός συνεργάτης του δημάρχου του χωριού, είπε ότι πολλοί κάτοικοι πιστεύουν ότι η ασθένεια προκαλείται από πιάτα που μαγειρεύονται από καλαμπόκι μολυσμένο με βακτήρια.

Σύμφωνα με τη Zitanek Amwin Yao, μητέρα του πρώτου παιδιού που πέθανε από την ασθένεια, ο γιος της αρρώστησε αφού αγόρασε αυτό το φαγητό και του το έδωσε.

Εξήγησε, «Αφού το 3χρονο παιδί της έφαγε το φαγητό, είχε διάρροια, μετά άρχισε να κάνει εμετό όταν του έδωσα το φάρμακο που μου έδωσαν στο νοσοκομείο Gibonwane. Επιστρέψαμε στο νοσοκομείο και μας ζήτησαν να πάμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Μπουάκε, όπου και πέθανε».

Η Agnes Aya Konan έχασε επίσης την κόρη της, αλλά αρνείται να κατηγορήσει το φαγητό ή τον πωλητή του για τον θάνατό της, τονίζοντας ότι «τα υπόλοιπα παιδιά της έφαγαν το ίδιο φαγητό την Κυριακή και δεν τους συνέβη τίποτα κακό».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, δύο άτομα σε ένα άλλο χωριό κοντά στο Μπουάκε καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλάκιση, αφού το βακτήριο Clostridium προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, και 21 ατόμων, σύμφωνα με κατοίκους.

ΕΡΤ – Λίβανος: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος