«Αιτία πολέμου η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Συρίας», διαμηνύει το Ισραήλ μετά τα πλήγματα στη Δαμασκό

Στρατιωτικά πλήγματα πραγματοποίησε, χθες, Τετάρτη (2/4) το Ισραήλ στη Συρία με εκρήξεις να φωτίζουν τον ουρανό στη Xάμα και βoμβαρδισμούς να αντηχούν σε πέντε ακόμα περιοχές, ανάμεσά τους σε Χομς και Δαμασκό.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε τις καταστροφές από την εκτεταμένη αυτή αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία. Στόχος ήταν στρατιωτικές βάσεις και υποδομές του έκπτωτου καθεστώτος Άσαντ, στις οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τουρκία φιλοδοξεί να αναπτύξει δυνάμεις και συστήματα αεράμυνας.

«Κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει η Συρία, τουρκικό προτεκτοράτο. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι η πρόθεσή τους», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντεον Σάαρ.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου, μάλιστα, ευθέως προειδοποιεί το καθεστώς Σαράα κατά της συνέργειας με την Άγκυρα, ξεκαθαρίζοντας πως θα εκληφθεί ως απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ.

«Προειδοποιώ τον Σύρο ηγέτη Τζολάνι: αν επιτρέψεις σε εχθρικές δυνάμεις να εισέλθουν στη Συρία και να απειλήσουν τα ισραηλινά συμφέροντα ασφαλείας, θα πληρώσεις βαρύ τίμημα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς.

«Η αδικαιολόγητη κλιμάκωση είναι μία εσκεμμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Συρίας και επιδείνωσης των δεινών του λαού της», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας

Για την ώρα η Τουρκία, η οποία εδώ και μήνες είναι σε τροχιά σύγκρουσης με το Ισραήλ για την επιρροή στη Συρία, δεν έχει πάρει θέση για το έμμεσο πλην σαφές μήνυμα που έστειλε το Τελ Αβίβ.

Ρεπορτάζ: Άννα Παπασωτηρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος