Αϊτή: Βαρύς απολογισμός 2.207 θυμάτων από τον σεισμό με εκατοντάδες αγνοούμενους και 12.000 τραυματίες

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 7,2 Ρίχτερ, που έπληξε την Αϊτή τη 14η Αυγούστου. Χθες Κυριακή, οι αρχές  ανακοίνωσαν  πως τουλάχιστον 2.207 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας της Καραϊβικής, όπου η βοήθεια στους πληγέντες συνεχίζει να φθάνε με αργό ρυθμό.

«Βρέθηκαν κι άλλα πτώματα στον νότο. Ο απολογισμός των θυμάτων στους τρεις νομούς ανέρχεται πλέον σε 2.207 νεκρούς, 344 αγνοούμενους και 12.268 τραυματίες», ανέφερε χθες η αϊτινή Πολιτική Προστασία.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 2.189 νεκρούς.

Οκτώ ημέρες μετά την καταστροφή, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονταν στα συντρίμμια, όμως οι πιθανότητες να βρεθούν και να ανασυρθούν εγκλωβισμένοι ζωντανοί έσβηναν όσο πέρναγαν οι ώρες.

Οι άμεσα πληγέντες από τον σεισμό 7,2 βαθμών που χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια είναι σχεδόν 600.000, σύμφωνα με τις  αρχές.

Η διανομή νερού και τροφίμων στους πληγέντες έχει αποδειχθεί  πρόκληση, εξαιτίας των επιθέσεων σε οχηματοπομπές από άγνωστους, συχνά οπλισμένους.

Οι περισσότερες καταστροφές καταγράφηκαν σε επαρχιακές, απομονωμένες περιοχές. Οι αϊτινές αρχές μοιάζουν να προτιμούν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί από αέρος, με ένα ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών και άλλα οκτώ που τους διέθεσε ο στρατός των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος