Αϊτή: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 187 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στον «πόλεμο των συμμοριών»

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 187 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν στην Αϊτή, ως αποτέλεσμα του πολέμου μεταξύ των συμμοριών.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 187 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν στην Αϊτή, ως αποτέλεσμα του πολέμου μεταξύ των συμμοριών.

Ένα νέο κύμα βίας που καταγράφηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και στην κεντρική περιοχή Αρτιμπονίτ εκτόπισε επίσης εκατοντάδες ανθρώπους και ανάγκασε τους αγρότες να σταματήσουν την εργασία καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση των τροφίμων στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική για τα παιδιά, τα οποία συχνά εκτίθενται σε όλες τις μορφές ένοπλης βίας, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής στρατολόγησης και της σεξουαλικής βίας», ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη στην Αϊτή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από την αρχή του έτους έχουν αναφερθεί 260 απαγωγές ανθρώπων από τα σπίτια τους ή από δημόσιους χώρους.

Οι συμμορίες έχουν γίνει πιο ισχυρές μετά την δολοφονία του προέδρου Jovenel Moise τον Ιούλιο του 2021 και τώρα ελέγχουν περίπου το 60% του Πορτ-ο-Πρενς.

Πηγή: Euronews Albania 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος