Αϊτή: Διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καυσίμων

Array

Διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους στο κέντρο του Πορτ-ο-Πρενς, της πρωτεύουσας της Αϊτής, εν μέσω των οργισμένων κινητοποιήσεων για τις ελλείψεις καυσίμων που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Τα πρατήρια καυσίμων είναι κλειστά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς καυσίμων στη χώρα υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή, με απολογισμό περισσότερους από 50 νεκρούς.

Μοτοσικλετιστές απέκλεισαν το πρωί οδικούς κόμβους στο Πορτ-ο-Πρενς και ορισμένοι άναψαν φωτιές και έκαψαν λάστιχα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αϊτής Αριέλ Ανρί ανέφερε ότι «η βία φαίνεται πως είναι απόρροια της αντιπαράθεσης μεταξύ των συμμοριών G9 και GPEP».

Στην πυκνοκατοικημένη κοινότητα Σιτέ Σολέιγ χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται από την Παρασκευή αποκομμένοι, χωρίς νερό και τρόφιμα, όπως ανέφεραν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Δύο δεξαμενόπλοια με εισαγόμενα καύσιμα δεν κατάφεραν να ξεφορτώσουν, αφού τα βυτιοφόρα δεν πλησιάζουν τον τερματικό σταθμό λόγω των ταραχών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος