Αιθιοπία: Στρατιώτες εξοντώνουν πολιτικούς αντιπάλους τους

Στην Αιθιοπία σοκάρουν τα βίντεο της φρίκης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αιθίοπες στρατιώτες καταγράφονται να ρίχνουν από τον γκρεμό και στη συνέχεια να εκτελούν αντάρτες της επαρχίας Τιγκράι. Τα πτώματά τους ξεβράζονται κατά δεκάδες στο ποτάμι που χωρίζει τα σύνορα με το Σουδάν.

Μπαίνουν στην εκκλησία κρατώντας σάκους με ό,τι απέμεινε από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στο σημείο της σφαγής οι εικόνες προκαλούν αποτροπιασμό.

Στα αποκαλυπτικά βίντεο, Αιθίοπες στρατιώτες απαθανατίζονται να ρίχνουν από τον γκρεμό και στη συνέχεια να εκτελούν μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι.

Οι ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έστειλε στρατό στην επαρχία Τιγκράι, στα βόρεια της χώρας για να ανατρέψει το τοπικό κυβερνών κόμμα με την κατηγορία ότι διεξήγαγε επιθέσεις εναντίον στρατοπέδων. Η αιματοχυσία εξαπλώθηκε γρήγορα στις γειτονικές περιφέρειες. Οι δύο πλευρές επιχαίρουν για τη δολοφονία χιλιάδων αντιπάλων τους.

Δεκάδες πτώματα ξεβράζονται καθημερινά και στις ακτές του γειτονικού Σουδάν, αποκαλύπτοντας μία γενοκτονία εν εξελίξει. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το αποκλεισμένο Τιγκράι βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης. Πέντε εκατομμύρια πολίτες χρειάζονται επειγόντως επισιτιστική βοήθεια, τετρακόσιες χιλιάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, λιμοκτονούν, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Η απόφαση του βραβευμένου με Νομπέλ Ειρήνης ηγέτη της Αιθιοπίας Αμπί Αχμέντ να εισαγάγει μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας εξόργισε τους αντάρτες του αυτόνομου Τιγκράι, που είδαν την εξουσία τους να κινδυνεύει. Προκήρυξαν ανεξάρτητες εκλογές και ο εμφύλιος πόλεμος δεν άργησε να ξεσπάσει. Το Λαϊκό απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι μάχεται τώρα εκτός από τους Αιθίοπες και τους στρατιώτες από την Ερυθραία, οι οποίοι ήρθαν να βοηθήσουν τους πρώην ορκισμένους εχθρούς τους.

Επιμέλεια: Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος