Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στην “πράσινη λίστα” για τους Βρετανούς τουρίστες – επίσκεψη υπ. τουρισμού Χ. Θεοχάρη στο Λονδίνο

Ικανοποιημένος και αισιόδοξος φάνηκε για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και την υποδοχή Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Κατά την διήμερη διαμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Θεοχάρης συνάντησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών Nigel Adams και τον Βρετανό Υφυπουργό Μεταφορών Robert Courts, αλλά και επικεφαλείς της τουριστικής βιομηχανίας της Βρετανίας. 

Η βρετανική κυβέρνηση ζητά ξεκάθαρα και αξιόπιστα δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, ώστε να αλλάξει την οδηγία για τους τουρίστες και να εντάξει την Ελλάδα στην πράσινη λίστα.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τη βρετανική πλευρά ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τους Βρετανούς συναδέλφους τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για τις δύο χώρες που είναι η απελευθέρωση των τουριστικών μετακινήσεων.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε, ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ ικανοποιημένη από τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων όλων των ελληνικών νησιών. 

Ενδεικτικό είναι ότι οι tour operators εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βρίσκεται εξ αρχής στην ‘πράσινη ζώνη’. Ωστόσο, δήλωσαν αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει στην επόμενη αναθεώρηση που θα κάνει η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Επιπλέον, οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας, οι εκπρόσωποι των British Airways, EasyJet και Jet2 θεωρούν δεδομένο ότι, μόλις η Ελλάδα τοποθετηθεί στην ‘πράσινη λίστα’ οι κρατήσεις θα εκτοξευτούν, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς τουρίστες για να ταξιδέψουν άμεσα στη χώρα μας. 

Ειδικά η British Airways, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 έχει ήδη προσθέσει στα δρομολόγια της προς την Ελλάδα,  επιπλέον νέες πτήσεις από το Heathrow Λονδίνου προς Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ηράκλειο, Κω, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Και ο λόγος γι’ αυτό είναι, προφανώς, “η εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση που αναμένεται με την είσοδό μας στην ‘πράσινη λίστα’».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η τάση να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, καθώς οι κρατήσεις φτάνουν μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ οι κρατήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αγγίζουν μία αύξηση 40%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος