Αίρονται για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς από τον επόμενο μήνα ως μέρος των προσπαθειών για την ενθάρρυνση περισσότερων νέων να κάνουν το εμβόλιο αναφέρει η εφημερίδα Times.

Θα πρέπει να κάνουν δύο μοριακά τεστ, PCR κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλες τις χώρες ως μέρος της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών κανόνων που πρόκειται να εγκριθούν από τους υπουργούς την Παρασκευή. Θα μπορούσε  επίσης να απαιτηθεί να απομονωθούν για έως και δέκα ημέρες.

Οι κανόνες για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες αναμένεται να χαλαρώσουν.

Η απαίτηση να πραγματοποιηθεί τεστ πλευρική ροής  πριν από την αναχώρηση έως και 72 ώρες  σε πτήσεις και πλοία με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καταργηθεί εντελώς για αυτήν την ομάδα, εξοικονομώντας στους ταξιδιώτες περίπου 30£ για το καθένα.

Εξετάζεται επίσης μια λιγότερο ριζοσπαστική επιλογή που  θα επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν δωρεάν τεστ πλευρικής ροής του εθνικού συστήματος υγείας, του NHS.

Επιπλέον, η απαίτηση για PCR τεστ εντός δύο ημερών από την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται επίσης να μειωθεί για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξοικονομώντας για τους επιβάτες περίπου 75 £ κατά μέσο όρο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι αλλαγές είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου  πριν από το επόμενες σχολικές διακοπές και ενδέχεται να ισχύει αρχικά μόνο για την Αγγλία, αλλά θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να καταργήσουν το σύστημα «φανάρι» για τα διεθνή ταξίδια. Η κόκκινη λίστα, η οποία έχει επί του παρόντος 62 χώρες, απαιτεί από τους επιβάτες να πληρώσουν 2.285 £ για καραντίνα σε ξενοδοχείο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση για 11 διανυκτερεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών θα ανοίξει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες .

Ωστόσο, οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών ζητούν την κατάργηση όλων των υποχρεωτικών τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες καθώς περιορίζουν τις ελευθερίες των ανθρώπων και επηρεάζουν την οικονομική ανάκαμψη

Επιπλέον, ανακοινώθηκε χθες ότι οι τακτικές εμπορικές πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας θα  επαναλειτουργήσουν  μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος