Αίγυπτος: Σύλληψη συμμορίας αρχαιολογικών ανασκαφών οδηγεί σε τεράστια ανακάλυψη

Μια επιχείρηση ασφαλείας, για τη σύλληψη μιας συμμορίας που ανασκάπτει αρχαιότητες στην Αίγυπτο, οδήγησε τις αρχές να ανακαλύψουν έναν τεράστιο φαραωνικό τάφο στη συνοικία, Ain Shams, ανατολικά του Καΐρου.

Πηγή ασφαλείας, είπε στο Sky News Arabia, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας στο Κάιρο “έλαβαν πληροφορίες ότι κάποιοι έσκαβαν και ανέσκαβαν για αρχαιότητες μέσα σε ένα σπίτι στο Ain Shams, έτσι τους στόχευσαν με μια αποστολή ασφαλείας και συνελήφθησαν”.

Σύμφωνα με την πηγή, διαπιστώθηκε ότι «οι κατηγορούμενοι είναι 8 άτομα που σχηματίζουν συμμορία και συμφώνησαν να ανασκάψουν αρχαιότητες σε αυτό το μέρος γιατί ήξεραν ότι από κάτω υπήρχαν αρχαιότητες και πήγαιναν να μεταφέρουν λαθραία τις αρχαιότητες που έβγαλαν στο εξωτερικό. ”

Ακόμη, η πηγή εξήγησε, ότι οι αρχές κάλεσαν τους αξιωματούχους του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, για να ολοκληρώσουν την ανασκαφή εν γνώσει τους και πράγματι «ανακάλυψαν έναν φαραωνικό τάφο που περιείχε ένα τεράστιο φέρετρο που φαίνεται να είναι ένας από τους βασιλιάδες».

Η πηγή, εξήγησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, επέβαλαν φράχτη ασφαλείας στο σημείο μέχρι την ολοκλήρωση των ανασκαφών, στην περιοχή που είναι γνωστή για τις πολλές αρχαιότητες, καθώς ήταν το κέντρο διακυβέρνησης στην αρχαία Αίγυπτο.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας, Λίβανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος