Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην Αλεξάνδρεια , σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν Αιγύπτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο.
Ο αστυνομικός πυροβόλησε χρησιμοποιώντας «το προσωπικό του όπλο» σε γκρουπ Ισραηλινών τουριστών που επισκέπτονταν την Αλεξάνδρεια, ανέφερε η κρατική ιδιωτική τηλεόραση Extra News επικαλούμενη πηγή ασφαλείας.
Ένα τέταρτο άτομο τραυματίστηκε και ο αστυνομικός “συνελήφθη αμέσως”.
Το επεισόδιο σημειώθηκε εν μέσω κλιμακούμενης βίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.
Η Αίγυπτος τηρεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ και μεσολαβεί στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Αλλά το αντι-ισραηλινό αίσθημα είναι έντονο στη χώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων βίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος