Άνδρας χαστούκισε τον Εμμανουέλ Μακρόν (video)

Τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν χαστούκισε ένας άγνωστος άνδρας στη Νότια Γαλλία, στην πόλη Drôme κατά τη διάρκεια περιοδείας του.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Twitter φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος να σπεύδει να χαιρετήσει πολίτες, όταν ένας τον πλησιάζει και ξεκινά να του μιλά, ενώ κατόπιν κάνει κίνηση και τον χαστουκίζει.

Αμέσως, άνδρες της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου έπεσαν πάνω στον νεαρό που του επιτέθηκε, ενώ άλλοι απομάκρυναν τον Μακρόν από το σημείο. Συνελήφθησαν δύο άτομα.

«Καταδίκαζω απερίφραστα την απαράδεκτη φυσική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας» έγραψε με μήνυμά της στο Twitter η Μαριν Λε Πεν, ενώ ολόκληρη η πολιτική τάξη το καταδίκασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που χαστούκισε τον Μακρόν φέρεται να αναφωνεί “Montjoie Saint-Denis!”, μια πολεμική ιαχή των βασιλικών και των ακροδεξιών, προερχόμενη από τον 11ο αιώνα. Μετά δε, φέρεται να λέει: “A bas la Macronie!” που σημαίνει: «Κάτω η “Μακρονία”, το καθεστώς Μακρόν».

Το Προεδρικό Μέγαρο κάνει λόγο για «απόπειρα» να τον χαστουκίσουν γιατί ο ίδιος ο Μακρόν και ένας σωματοφύλακας τον πρόλαβαν.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες πριν, το πρωί, σε κοντινή πόλη – την Βαλένς, πραγματοποιήθηκε μια μικρή διαδήλωση, την οποία διέλυσε η αστυνομία.

 

Πηγή: Twitter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ