Το υποβρύχιο Titan που αγνοείται στον Βόρειο Ατλαντικό χρησιμοποιείται τακτικά για κινηματογραφικές και φωτογραφικές αποστολές για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια διεθνής έρευνα για το υποβρύχιο Titan, το οποίο έχασε την επαφή με το κύριο σκάφος του, το Polar Prince, το πρωί της Κυριακής, λίγο αφότου ξεκίνησε για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού.
Στο σκάφος επιβαίνουν πέντε άτομα και το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο μόνο για 96 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι διασώστες έχουν δύο ημέρες για να τους βρουν.
Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι έχει συμβεί, ωστόσο τόσο οι αμερικανικές όσο και οι καναδικές αρχές ερευνούν την επιφάνεια του ωκεανού καθώς επιχειρούν σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων. Στην περίπτωση που το υποβρύχιο έχει προσκρούσει στο βυθό της θάλασσας και δεν μπορεί να «ξανασηκωθεί» με τη δική του δύναμη, υπάρχουν «περιορισμένες επιλογές» για το τι μπορούν να κάνουν οι διασώστες.
Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το υποβρύχιο Titan;
Πέρυσι, το PetaPixel ανέφερε ότι οι κινηματογραφιστές που επέβαιναν στο υποβρύχιο Titan κατέγραψαν το πρώτο και μοναδικό υλικό 8K από τα συντρίμμια του Τιτανικού.
«Η καταγραφή αυτού του υλικού 8Κ θα μας επιτρέψει να κάνουμε ζουμ και να εξακολουθήσουμε να έχουμε ποιότητα 4K, η οποία είναι το «κλειδί» για βίντεο σε μεγάλες οθόνες και για εντυπωσιακά βίντεο. Ακόμα πιο αξιοσημείωτα είναι τα εκπληκτικά χρώματα σε αυτό το υλικό», δήλωσε τότε ο Stockton Rush, πρόεδρος της OceanGate Expeditions. Ο Rush φέρεται να είναι ένα από τα πέντε μέλη του πληρώματος που αγνοούνται στον εν λόγω υποβρύχιο.
Πηγή: PetaPixel
Φωτογραφικό υλικό: OceanGate
Διαβάστε επίσης:
- Υποβρύχιο Τιτανικός: Όλα όσα ξέρουμε για το Titan και την κατάδυση των 250.000 δολαρίων
- Yποβρύχιο Titan: Ποιοι είναι οι πέντε επιβάτες που βρίσκονται σε αυτό
- Θρίλερ με την εξαφάνιση του υποβρυχίου: Στα 6 χλμ οι έρευνες για τους 5 αγνοούμενους – Οξυγόνο για δύο μέρες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος