Μέρκελ: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για να αντιμετωπιστεί και η πανδημία κορονοϊού απηύθυνε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Απέρριψε ταυτόχρονα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά το πρότυπο της Γαλλίας και της Ελλάδας συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων. «Δεν έχουμε την πρόθεση να ακολουθήσουμε το δρόμο που ακολουθεί η Γαλλία», είπε η Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» (RKI). Στη Γερμανία «δεν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Η γερμανική κυβέρνηση επενδύει στην πειθώ και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβόλιο. «Έχουμε περιθώρια προς τα πάνω» είπε η Μέρκελ. Διαπίστωσε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας ανακόπηκε ακριβώς επειδή αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εμβολιασμένων και τόνισε ότι «θα γίνουν τα πάντα για να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα με την μετάλλαξη «Δέλτα». «Κομβικό ζήτημα είναι, πόσοι πολίτες θα εμβολιαστούν» σημείωσε η Μέρκελ, διότι «όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε όλοι».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξήγησε η καγκελάριος, θα πρέπει να φτάσει το 85% το ποσοστό των εμβολιασμένων στις ηλικίες από 12-59 ετών και στο 90% για τις ηλικίες άνω των 60 ετών για να αποτραπεί μία άνοδος των κρουσμάτων με ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι «επιταγή της λογικής» και δεν θα γίνει υποχρεωτικό. Ζητούμενο είναι να διευρυνθούν οι δυνατότητες προσφορές εμβολίων καθώς η προθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν είναι μεγάλη. «Πρέπει να φέρουμε το εμβόλιο στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος του «RKI», καθ. Λότερ Βίλερ, σημειώνοντας ότι αισθητά πάνω από το 80% των πολιτών δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, οι αρνητές του εμβολίου περιορίζονται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος