Αγγλία: Προς Άρση υποχρεωτικού εμβολιασμού για το προσωπικό δημόσιας υγείας

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας της υγείας (NHS ) οδεύει προς κατάργηση πριν ακόμη εφαρμοστεί. Η ανακοίνωση αναμένεται ίσως και αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση της κυβέρνησης, έως τον Απρίλιο οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση τους έως τις 3 Φεβρουαρίου το αργότερο.

Η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα καθώς όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Σάιμον Κλαρκ, «η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά» από τότε που ανακοινώθηκε η πολιτική το φθινόπωρο, με την αντικατάσταση της παραλλαγής Delta με την Omicron.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχουν περίπου 77.000 υπάλληλοι του NHS που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και αντιμετωπίζουν απομάκρυνση.

Συνδικάτα και ενώσεις νοσηλευτών προειδοποιούν ότι οι συνέπειες του μέτρου  θα είναι καταστροφικές για την λειτουργία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας που είναι ήδη προβληματική.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα από εννέα στα 10 μέλη του προσωπικού του NHS στην Αγγλία έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου (92%).

Ο εμβολιασμός από πέρσι είναι υποχρεωτικός μόνο για το προσωπικό στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ευάλωτων ατόμων. Από την μεριά τους υπάρχει αγανάκτηση καθώς περίπου 40 χιλιάδες άτομα υποχρεώθηκαν σε απομάκρυνση.

Η απόφαση εάν ληφθεί, αφορά μόνο την Αγγλία και είναι μόνο συμβουλευτικό στα άλλα έθνη καθώς η υγεία εμπίπτει στους τομείς ανεξαρτησία τους.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος