Αγγλία: Νομοσχέδιο για “τις ελευθερίες του Brexit”

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει σήμερα ένα «νομοσχέδιο για τις ελευθερίες του Brexit» καθώς προτρέπει τις Βρυξέλλες «να εγκαταλείψουν την «τιμωρητική προσέγγιση» που ακολούθησαν για να ματαιώσει το Brexit και να αποδεσμευτεί το Ηνωμένο Βασίλειο από τα απαρχαιωμένα δεσμά των νόμων της ΕΕ, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Telegraph.

Οι ανακοινώσεις αυτές θα θεωρηθούν ως μια προσπάθεια του πρωθυπουργού  να αφήσει πίσω του τους τοξικούς ισχυρισμούς για τα «πάρτι» που κυριάρχησαν στην ατζέντα των ειδήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι θα δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που είναι διαθέσιμες μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να περικόψει τη «γραφειοκρατία» της εποχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους ενός δισεκατομμυρίου λιρών, αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. Οι ανακοινώσεις έχουν προγραμματιστεί για να συμπέσουν με τη δεύτερη επέτειο της επίσημης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 23:00 στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Γράφοντας στην εφημερίδα  Daily Mail, ανέφερε : «Το νέο μας νομοσχέδιο για τις ελευθερίες του Brexit θα διευκολύνει την απαλλαγή από το διατηρούμενο δίκαιο της ΕΕ, το περίεργο σύστημα με το οποίο η νομοθεσία της ΕΕ καταλαμβάνει μια ημι-ιερή θέση στο βιβλίο καταστατικών του Ηνωμένου Βασιλείου».  Επίσης σημείωσε  ότι οι Βρυξέλλες θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι πλέον «αδύνατο να σταματήσουν  το Ηνωμένο Βασίλειο ορίζοντας νέες ελευθερίες και προχωρώντας  όλο και πιο γρήγορα».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος