Αυστρία: Έως και 50 νεκροί πρόσφυγες σε σταθμευμένο φορτηγό

Νεκροί σε ένα σταθμευμένο φορτηγό στην ανατολική Αυστρία βρέθηκαν σήμερα ως και 50 πρόσφυγες, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Krone, η οποία ανέφερε πως από τις αρχικές ενδείξεις προκύπτει ότι οι μετανάστες πέθαναν από ασφυξία.

Το φορτηγό βρισκόταν σε έναν χώρο στάθμευσης στο συνοριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ (ανατολική Αυστρία), διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

“Αυτό το δράμα μάς επηρεάζει όλους”, δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός, προσθέτοντας πως “οι διακινητές ανθρώπων είναι εγκληματίες”.

Δεν είναι ακόμη επισήμως γνωστό πώς πέθαναν οι μετανάστες ή πότε.

Το κρατίδιο του Μπούργκενλαντ συνορεύει με την Ουγγαρία, η οποία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών.

Την ίδια ώρα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συμμετέχει με τους ηγετές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε μια σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στη Βιένη, στην ημερήσια διάταξη της οποίας κυριαρχεί η μεταναστευτική κρίση.

Σε δηλώσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποίησε πως η χώρα του ενδέχεται να υιοθετήσει πιο σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, μεταξύ των οποίων “πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα”, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορέσει να καταλήξει σε μια ενιαία απόκριση (στο πρόβλημα).

“Δεν πρέπει να ισχυριζόμαστε πως μόνον η Ιταλία και η Ελλάδα επηρεάζονται”, δήλωσε, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ORF.

Πριν από λίγο ο αρχηγός του επιτελείου του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε πως το φορτηγό στην ανατολική Αυστρία, στο εσωτερικό του οποίου έως και 50 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί, είχε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και ότι η ουγγρική αστυνομία συνεργάζεται με την αυστριακή αστυνομία προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό του φορτηγού.

/>Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kronen Zeitung
Φωτογραφίες: @LindseyHilsum

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος