AFP – Μεντβέντεφ: «Έκφυλοι και παλιοτόμαρα θέλουν τον θάνατο μας και της Ρωσίας – Θα τους εξαφανίσω»

Ακραίους χαρακτηρισμούς, φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ούτως ώστε να περιγράψει άτομα που θέλουν το «κακό» της Ρωσίας στο πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο ίδιος φέρεται να τόνισε, επιπλέον, ότι «θα κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει τους «έκφυλους» και τα «παλιοτόμαρα».

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο Μεντβέντεφ βγήκε εκτός εαυτού στο Telegram, σε συνέχεια ερωτήσεων χρηστών, γιατί το τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα επιθετικός στα social media, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ρωσική εισβολή.

«Συχνά με ρωτούν, γιατί οι αναρτήσεις μου στο Telegram είναι τόσο σκληρές. Απαντώ, γιατί τους μισώ. Είναι έκφυλοι και παλιοτόμαρα. Θέλουν τον θάνατο μας, και της Ρωσίας. Όσο ζω θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω», έγραψε χαρακτηριστικά ο 56χρονος πρώην ηγέτης, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν ο στόχος των δηλώσεών του. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Kommersant εκφράστηκε με αρνητικές διαθέσεις στις ηγεσίες της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Ο ίδιος, στις 30 Μάιου έγραψε ότι σε περίπτωση πυραυλικών πληγμάτων σε ρωσικές πόλεις, η Ρωσία μπορεί να καταφέρει απαντητικά πλήγματα «σε κέντρα λήψης» «εγκληματικών αποφάσεων», μέρος των οποίων δεν βρίσκονται «καν στο Κίεβο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, τον Ιανουάριο του πρόπερσι απρόσμενα παραχώρησε την θέση του στον νυν πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή προέδρου του πανίσχυρου ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόκειται για μια θέση που δημιουργήθηκε ειδικά για τον ίδιο καθώς πριν την αναλάβει, δεν υπήρχε τέτοια θέση στο εν λόγω όργανο. «Του έδωσαν μια θέση γελωτοποιού, χωρίς αρμοδιότητες και του επέτρεψαν να γράφει στο Telegram» σχολίασε το διάβημα του Μεντβέντεφ ο δημοσιογράφος Ντμίτρι Κόλεζεφ.

Πηγή: AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος