Αφγανιστάν: Πυρετώδης αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό των Ιταλών

Πριν από λίγη ώρα το Ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA ανακοίνωσε πως οι Ταλιμπάν εισχώρησαν στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Αυτό φαίνεται πως θα πρέπει να επιταχύνει την διεξαγωγή αερογέφυρας από το Αφγανιστάν για τον επαναπατρισμό των Ιταλών αλλά και των συνεργατών που το θελήσουν. 

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλία παρακολουθεί εδώ και αρκετές μέρες και με μέγιστη ανησυχία τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Η εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει πως η διαδικασία για την καταστροφή διαβαθμισμένων εγγράφων ξεκίνησε χθες το βράδυ.

Σε σημείωμα του, το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει πως “λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στο Αφγανιστάν, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να προγραμματιστεί η επιστροφή του προσωπικού της ιταλικής πρεσβείας στην Καμπούλ στην Ιταλία”.

Ωστόσο, εκτός του προσωπικού της Πρεσβείας, περίπου 100 άτομα, η λίστα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών συμπεριλαμβάνει περίπου 4.000 άτομα. Πρόκειται για ανθρώπους που με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές έχουν στηρίξει το έργο των Ιταλών στο Αφγανιστάν, μαζί με τις οικογένειές τους.  

Με την κατάσταση να αναφέρεται ως εκτός ελέγχου, η Μονάδα Κρίσης του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών έστειλε email σε όλους τους Ιταλούς στο Αφγανιστάν, στο οποίο τονίζει πως “λόγω της σοβαρής επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας, μια πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας διατίθεται στους Ιταλούς πολίτες στις 15 Αυγούστου περίπου στις 21.30 από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Διατυπώνουμε μια πρόσκληση να φύγουμε από τη χώρα με αυτό το μέσο.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος