Ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν, Μουλάς Μπαραντάρ, αναμένεται να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες. Η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινωθεί το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Μουλάς Μπαραντάρ και ο γιος του Μουλά Ομάρ θα κατέχουν τα ανώτατα αξιώματα, σε μία κυβέρνηση την οποία θα απαρτίζουν μόνο Ταλιμπάν.
Στην κοιλάδα Παντζίρ, βορείως της Κανταχάρ, μαίνονται οι σφοδρές μάχες. Σύμφωνα με το CNN, έχουν σκοτωθεί 40 Ταλιμπάν. Η κοιλάδα Παντζίρ είναι το μοναδικό μέρος του Αφγανιστάν που δεν ελέγχουν οι Ταλιμπάν. Μαχητές της Αλ Κάιντα πολεμούν εκεί στο πλευρό τους, όπως μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Στην Καμπούλ, σήμερα ξεκινά η επαναλειτουργία του αεροδρομίου αλλά μόνο για εσωτερικές πτήσεις.
Εν τω μεταξύ, η πρεσβεία του Αφγανιστάν στη Μόσχα, στις πρώτες δηλώσεις της μετά την αλλαγή εξουσίας στην Καμπούλ, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολλές μαρτυρίες για «φρικτές θηριωδίες των Ταλιμπάν».
«Η κοινή γνώμη του Αφγανιστάν είναι σοκαρισμένη με αυτά που συντελούνται στην χώρα. Η πρεσβεία λαμβάνει πολλές επιστολές με παραπομπές σε βίντεο με φρικτές ενέργειες των Ταλιμπάν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει και να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν» αναφέρεται στην επιστολή της πρεσβείας του Αφγανιστάν, που βρίσκεται στην διάθεση του πρακτορείου Ria Novosti.
Η διπλωματική αποστολή του Αφγανιστάν είχε δηλώσει νωρίτερα στο Ria Novosti ότι μέχρι να αποσαφηνισθεί η κατάσταση δεν θα σχολιάζει τα γεγονότα στην χώρα. Παράλληλα η πρεσβεία συνέχισε να εργάζεται παρέχοντας προξενικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας της.
Πηγές: ΕΡΤ, Ria Novosti, ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος