Αφγανιστάν: Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από οξύ υποσιτισμό – Εκκληση για βοήθεια από τον ΠΟΥ

Περίπου 3,2 εκατομμύρια παιδιά στο Αφγανιστάν αναμένεται ότι θα υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό ως το τέλος του έτους και ένα εκατομμύριο από αυτά κινδυνεύουν να πεθάνουν, προειδοποίησε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Είναι μια δύσκολη μάχη καθώς ο λιμός σφίγγει τον κλοιό στη χώρα», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ελβετία από την Καμπούλ όπου βρίσκεται.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στο Αφγανιστάν και δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει», υπογράμμισε η ίδια.

Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση

Κρατούν τα παιδιά τους στην αγκαλιά και περιμένουν να βρουν κρεβάτι. Όταν τους ρωτούν, η απάντηση είναι η ίδια. Δεν έχουν τροφή. Δεν έχουν χρήματα. Ούτε για να μεταφέρουν εγκαίρως το παιδί τους στο νοσοκομείο. «Δεν ήρθαμε όταν έπρεπε. Και η κατάσταση χειροτέρεψε» λέει ένας πατέρας που φέρνει το παιδί του στο νοσοκομείο.

Για «κόλαση επί Γης» μιλά ο ΟΗΕ. Ό,τι χειρότερο μπορείτε να φανταστείτε, προειδοποιεί, συμβαίνει ήδη στο Αφγανιστάν. Λιμός απειλεί τους πάντες…

«Έχουμε μπροστά μας την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στη Γη. Το 95% των πολιτών δεν έχουν αρκετό φαγητό και παρακολουθούμε 23 εκατομμύρια ανθρώπους που βαδίζουν προς την πείνα. Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι καταστροφικοί. Θα είναι μία κόλαση στη Γη» επισημαίνει ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, επικεφαλής του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος.

Η άμεση βοήθεια από το εξωτερικό στο Αφγανιστάν έχει παγώσει, όπως και τα δισεκατομμύρια των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας, εκτός συνόρων.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος