Αφγανιστάν – Ανάληψη ευθύνης: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ ― Τουλάχιστον 12 νεκροί σε 4 βομβιστικές επιθέσεις

Την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν ανέλαβε σήμερα το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο κανάλι της στο Telegram.

Συγκεκριμένα, τρεις εκρήξεις κατέστρεψαν τα τρία μικρά λεωφορεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί βόμβες, και τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικές γειτονιές της Μαζάρ-ι-Σαρίφ την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους το λιγότερο δέκα άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, βάσει όσων έκαναν γνωστά οι Αστυνομικές Αρχές και οι φορείς υγείας.

Στο μεταξύ, οι Αρχές επιβεβαίωσαν άλλη μια έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Η έκρηξη αφορά βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ και είχε στόχο ένα τζαμί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ ανάρτησε στο Twitter έναν απολογισμό με πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες από την έκρηξη στο τζαμί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος