Αφγανιστάν: 81 φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα της Ρώμης παραμένουν εγκλωβισμένες στην Καμπούλ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως αναφέρουν σήμερα τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα της Ρώμης, κ. Bruno Botta κρούει τον συναγερμό για 81 Αφγανές φοιτήτριες που παρέμειναν εγκλωβισμένες στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, οι φοιτήτριες ήταν στη λίστα του Υπουργείου Άμυνας για την μεταφορά τους στην Ιταλία, αλλά λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης πριν από τρεις ημέρες δεν μπόρεσαν να μπουν στο αεροδρόμιο. Η λίστα του Υπουργείου Άμυνας περιείχε 90 άτομα που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ιταλία “συμπεριλαμβανομένων των 81 Αφγανών φοιτητριών που θα έπρεπε σύντομα να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στη Σαπιέντσα.” 

Όπως εξήγησε ο αντιπρύτανης σε συνέντευξη στο GR RAI “μετά την έκρηξη τα πράγματα περιπλέχθηκαν, είμαστε σε επαφή με τη μονάδα κρίσης του Υπουργείου Εξωτερικών που κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας βοηθήσει και είπε πως δεν θα αφήσουν μόνες τις φοιτήτριες της Σαπιέντζα.”

Τώρα ο φόβος είναι για τυχόν αντίποινα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι φοιτήτριες στο Αφγανιστάν. Γι αυτό καταβάλλεται οικονομική προσπάθεια μέσω του ιδρύματος του πανεπιστημίου να γίνει επαναπατρισμός των φοιτητριών αλλά και μέσω πτήσεων άλλων κρατών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος