Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα – Έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες (video)

Καμία ελπίδα δεν υπάρχει πια για την ανεύρεση επιζώντων από τη μοιραία πτήση του Boeing 737 που κατέπεσε τη Δευτέρα 21/2 στην Κίνα και στο οποίο επέβαιναν 123 επιβάτες και εννιά μέλη πληρώματος. Κοντά στο σημείο της συντριβής έγινε μια μικρή βουδιστική τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Συντρίμμια σκορπισμένα για χιλιόμετρα. Το Boeing 737 της China Eastern Airlines διαλυμένο και απανθρακωμένο. Στο πυκνό δάσος της επαρχίας Γκουανγκσί οι διασώστες εντοπίζουν απομεινάρια μιας ζωής. Καμένα πορτοφόλια και ταυτότητες.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής: «Άκουσα έναν ισχυρό κρότο. Την ώρα αυτή κάποιοι δούλευαν στα χωράφια και έσπευσαν στο σημείο. Μετά έφτασε η αστυνομία. Ο ήχος ήταν δυνατός σαν κεραυνός. Ακούστηκαν δύο ισχυροί ήχοι».

Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν σε αίθουσα του αεροδρομίου τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά δεν υπάρχουν πια ελπίδες για επιζώντες. Το αεροσκάφος συνετρίβη με τεράστια ταχύτητα καθώς έχασε 30.000 πόδια μέσα σε τρία λεπτά.

Ο Ζου Τάο, από την Υπηρεσία Εναέριας Ασφάλειας Κίνας, δήλωσε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες. Ο τομέας Εθνικής Ασφάλειας έχει την ευθύνη του σημείου».

Κοντά στο σημείο της συντριβής, μια μικρή βουδιστική τελετή και η Βουδίστρια Λιάνγκ δηλώνει: «Ελπίζω οι ψυχές τους να ξαναγεννηθούν σε έναν μακάριο κόσμο. Η καρδιά μου πονάει πραγματικά».

Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες της China Eastern που ακύρωσαν τις πτήσεις τους, ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Η αεροσυνοδός Κιου Λι, σχολιάζει: «Για εμάς τις αεροσυνοδούς, ήταν μεγάλο το σοκ. Παρ’ όλα αυτά, στο μέλλον η δουλειά και η εκπαίδευσή μας θα είναι πιο αυστηρή».

Ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τα μαύρα κουτιά που θα ρίξουν φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας λέει ότι είναι πολύ πρόωρο να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος, ωστόσο υπάρχουν σενάρια που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη, Μαρία Αλεξάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος