Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία -Τουλάχιστον 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν όταν ένα δικινητήριο αεροσκάφος Let L-410 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Κεμέροβο στη νοτιοδυτική Σιβηρία, μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο Russia Today. Συνολικά 19 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος. Το δικινητήριο αεροπλάνο, που ανήκε στην παραστρατιωτική αθλητική οργάνωση DOSAAF, συνετρίβη σήμερα.

Το αεροπλάνο υπέστη βλάβη στον κινητήρα του λίγο μετά την απογείωσή του, με τους πιλότους να προσπαθούν να το προσγειώσουν. Εντούτοις, το αεροπλάνο χτύπησε στο έδαφος με το φτερό του και ανετράπη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο επικεφαλής του DOSAAF στο Κεμέροβο, Βίκτορ Σεμοχάνοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, δύο μέλη του πληρώματος και επτά αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν, συνολικά εννέα άνθρωποι. Στο αεροσκάφος μετέβαιναν 17 αλεξιπτωτιστές και δύο μέλη του πληρώματος», είπε ο Σεμοχάνοφ.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη βλάβη στον κινητήρα, καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή τεχνική κατάσταση και πραγματοποιούσε ήδη την τέταρτη πτήση του εντός της ημέρας, σημείωσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Τσιβίλεφ ανέφερε έναν μικρότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες, με 4 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Russia Today

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος