Α. Ταγιάνι: Η ταχεία ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην E.E είναι προς το συμφέρον μας

O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι συζητήθηκε η ταχεία ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προς το συμφέρον όλων, ένα θέμα για το οποίο ενδιαφέρεται πολύ και η Ιταλία.

«Για τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μια μεγάλη ευκαιρία, πρέπει να προχωρήσουμε και αυτό είναι ένα θέμα που σχετίζεται επίσης με τη ρωσική και κινεζική παρουσία σε μια περιοχή που είναι γεωγραφικά ευρωπαϊκή και είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε αυτές τις χώρες εντός της ΕΕ», τόνισε κατά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Οι εκπρόσωποι της ΕΕ μπορούν να επικρίνουν ή να επαινούν τις προσπάθειες που κάνουμε, αλλά όλοι συμφωνούν ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην ΕΕ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε πίσω τη στιγμή να επιλυθούν τα πράγματα πιο γρήγορα από πριν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Elmedin Konakovic, στο τέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπουργών των 27. χώρες μέλη με τους ομολόγους τους από τις έξι βαλκανικές χώρες, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ε.Ε.

«Γνωρίζουμε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια για να εκπληρώσει τις 14 προτεραιότητες…, αλλά ούτε και η Ευρώπη, επομένως αυτή η κλήση αφύπνισης είναι ένα θετικό μήνυμα», τόνισε ο Konakoviç.

Πηγή: ATSH-ANSA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος