Α. Μπλίνκεν: Απευθείας επαφή της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα για την απειλή χρήσης πυρηνικών

Array

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη Μόσχα σχετικά με την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Ναι, ήμασταν σε επαφή. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσει η Μόσχα από εμάς και να γνωρίζει από εμάς ότι οι συνέπειες θα ήταν τρομερές. Και το κάναμε πολύ σαφές», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο CBS, απαντώντας στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ ήταν σε επαφή με τη Ρωσία σχετικά με την απειλή πυρηνικού πολέμου.

Όπως είπε ο Blinken, το Κρεμλίνο έχει μια πυρηνική «αλυσίδα διοίκησης», αλλά είναι επίσης αβέβαιο εάν κάποιος θα έλεγε «όχι» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ στην πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο, αναφέρει το Tanjug.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι αποφασισμένος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συσπειρώσουμε άλλες χώρες και να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία, αυτός ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί», είπε ο Μπλίνκεν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση, απείλησε με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, σε μια ομιλία του προς το έθνος, είπε ότι η Δύση ήταν αποφασισμένη να καταστρέψει τη Ρωσία.

Ο Μπλίνκεν σχολίασε ότι η ρητορική του Πούτιν ήταν ανεύθυνη και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχία στη Ρωσία για τις απειλές της.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος