Α. Μπέρμποκ: Γεωπολιτική αναγκαιότητα η υποστήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την ένταξή τους στην Ε.Ε

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα  Μπέρμποκ, ενόψει της επίσκεψής της στο Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, προέβη σε γραπτή δήλωση ότι η υποστήριξη των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην πορεία τους προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει καταστεί γεωπολιτική αναγκαιότητα ενάντια στον «βίαιο ιμπεριαλισμό» της Ρωσίας.

«Ενάντια στον βάναυσο ιμπεριαλισμό της Ρωσίας, έχει  καταστεί γεωπολιτική επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα έξι κράτη της περιοχής στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ, υπογράμμισε η Μπέρμποκ.

Επίσης τόνισε ότι, «μαζί, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κλείσουμε τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για την πολιτική της αποσταθεροποίησης, παραπληροφόρησης και διείσδυσης. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για να ενισχύσουν τους δημοκρατικούς τους θεσμούς, τη βιωσιμότητά τους και να προσφέρουν στους ανθρώπους οικονομικές προοπτικές».

Η Γερμανία έχει εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες στα Δυτικά Βαλκάνια τους τελευταίους μήνες, ανησυχώντας ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή.

Πηγή: ATSH-AA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος