Α. Mέρκελ: Θα τιμηθεί με την ανώτατη τιμητική διάκριση τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας

Η Άγγελα Μέρκελ διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 μέχρι το 2021. Θα της απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την ανώτατη διάκριση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα τιμηθεί η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του καγκελαρίου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern.

Μέχρι σήμερα, μόνον οι πρώην καγκελάριοι Κόνραντ Αντενάουερ και Χέλμουτ Κολ έχουν τιμηθεί με αυτήν τη διάκριση. Και οι τρεις πολιτικοί προέρχονται από τη συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας θα απονεμηθεί στην Άγγελα Μέρκελ τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η καγκελαρία.

Η Άγγελα Μέρκελ διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 μέχρι το 2021. Σύμφωνα με το Stern, στην τελετή απονομής θα παραστούν πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της Μέρκελ, καθώς και πρώην συνεργάτες της. Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί οι Χριστιανοδημοκράτες πρώην υπουργοί Τόμας ντε Μεζιέρ και Πέτερ Αλτμάιερ, καθώς και ο Φραντς Μιντεφέρινγκ, ο πρώτος αντικαγκελάριος επί Μέρκελ που προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Κανείς από τη σημερινή ηγεσία του CDU, την αδελφή Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) ή το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων, υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό Stern.

Στην τελετή απονομής αναμένεται επίσης να παραστούν ο πρώην ποδοσφαιριστής και ομοσπονδιακός τεχνικός Γιούργκεν Κλίνσμαν, και ο ηθοποιός Ούλριχ Μάτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος