Α. Μέρκελ: Τα λόγια του Πούτιν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη – Τι θα έκανε ο καγκελάριος Κολ

Array

Θέση για τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη Ρωσία πήρε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ερμηνεύοντας τις σκέψεις του Χέλμουτ Κολ αν θα αντιμετώπιζε την σημερινή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προειδοποίησε μάλιστα ότι τα λόγια του Πούτιν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Στην ομιλία της στην τελετή έναρξης του Ιδρύματος «Χέλμουτ Κολ», η Μέρκελ τόνισε ότι αναφέρεται ρητά στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν.

«Πάρτε τα λόγια στα σοβαρά. Μην τα απορρίψετε αμέσως ως μπλόφα, αλλά αντιμετωπίστε τα σοβαρά. Αυτό δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά απόδειξη πολιτικής εξυπνάδας», είπε η Μέρκελ, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Χέλμουτ Κολ θα έκανε τα πάντα για να διατηρήσει και να προστατεύσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έχανε ποτέ από τα μάτια του την «επόμενη μέρα», τόνισε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Με αυτά τα λόγια, η Μέρκελ εξέφρασε έμμεσα τη θέση της για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Μετά την αποχώρηση της από τα πολιτικά καθήκοντα της, η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάζει καθημερινά πολιτικά ζητήματα, επομένως «περιέβαλε» τη θέση της με τον μανδύα μιας απάντησης στο πώς θα αντιδρούσε ο καγκελάριος Κολ στην κρίση το 2022. 

Είπε ότι ο Κολ «παράλληλα, θα λάμβανε πάντα υπόψη αυτό που φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή, δηλαδή πώς να αναπτύξει εκ νέου τις σχέσεις με τη Ρωσία». 

Πηγή: Politika.rs  

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος