Α. Λουκασένκο: Η Ρωσία μπορεί να παραδώσει πυρομαχικά με γνήσιο ουράνιο στη Λευκορωσία 

Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει τη Λευκορωσία με «πυρομαχικά με πραγματικό ουράνιο» εάν η Μεγάλη Βρετανία προμηθεύσει οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει τη Λευκορωσία με «πυρομαχικά με πραγματικό ουράνιο» εάν η Μεγάλη Βρετανία προμηθεύσει οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες «αν τρελαθούν» θα δώσουν ώθηση σε αυτή τη διαδικασία και αν ενεργήσουν ορθολογικά δεν θα κάνουν τέτοιο βήμα. Ο Λουκασένκο προειδοποίησε ότι εάν οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο, «δεν θα μείνει ατιμώρητο», αναφέρει το RIA Novosti.

«Μόλις αυτά τα πυρομαχικά εκραγούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, θα δείτε ότι η απάντηση θα είναι τρομερή, θα είναι ένα μάθημα για ολόκληρο τον πλανήτη», είπε ο Λουκασένκο. Ο Λευκορώσος πρόεδρος κάλεσε τη Δύση να τερματίσει την «τρελή» πολιτική της και να προχωρήσει προς μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Άναμπελ Γκόλντι δήλωσε χθες ότι, εκτός από τα άρματα μάχης Challenger 2, το Λονδίνο θα προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων οβίδων διάτρησης τεθωρακισμένων που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες μετά τις συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ότι τα σχέδια της Μεγάλης Βρετανίας να προμηθεύσει οβίδες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία δείχνουν την ετοιμότητα της Δύσης να πολεμήσει τη Ρωσία «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό».

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι, εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει ανάλογα, έχοντας κατά νου, όπως είπε, ότι η συλλογική Δύση αρχίζει ήδη να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικά συστατικά, αναφέρει το Tanjug.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος