72η Berlinale: Θα πραγματοποιηθεί με κοινό, όμως δίχως εκδηλώσεις και πάρτι

Το φημισμένο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα λάβει μεν χώρα με κοινό φέτος στις 10 Φεβρουαρίου, ωστόσο θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και με αυστηρά μέτρα.

Συγκεκριμένα, η 72η Berlinale θα πραγματοποιηθεί με παρουσία κόσμου τον επόμενο μήνα παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές του.

«Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του φεστιβάλ, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας.

Στο φεστιβάλ θα μπορέσουν να παραβρεθούν μόνο άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 ή έχουν νοσήσει, ενώ θα απαιτείται καθημερινό rapid test και χρήση μάσκα ενώ μειώνεται κατά 50% η χωρητικότητα.

Ακόμα, ακυρώνονται όλα τα πάρτι και οι δεξιώσεις, δύο από τα κύρια χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ.

«Θέλουμε το φεστιβάλ να στείλει ένα μήνυμα σε ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία, στους κινηματογράφους και τους θεατές του κινηματογράφου και στον πολιτισμό συνολικά: χρειαζόμαστε τον κινηματογράφο, χρειαζόμαστε πολιτισμό», είπε από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού και ΜΜΕ της Γερμανίας, Κλόντια Ροθ.

Η εναρκτήρια ταινία θα είναι το «Peter von Kant» του Francois Ozon.

Με πληροφορίες από Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος