Οι κυβερνήσεις του G7 στέκονται ενωμένες κατά της σύγκρουσης στη Σύνοδο του Κεμπέκ.
Το G7 στέκεται ενωμένο ως οι πιο στενοί συνεργάτες για την υπέρβαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των ισχυρότερων 7 κρατών του πλανήτη στον Καναδά.
Ο Βρετανός υπουργός βρίσκεται στον Καναδά «προωθώντας μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία, που είναι στην κορυφή της ατζέντας», ανακοινώνει το υπουργείο εξωτερικών.
Ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο για τη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών του G7.
Πριν από τη συνάντηση που διεξάγεται στο Σαρλεβουά του Καναδά, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμμι, δήλωσε:
“Καθώς γιορτάζουμε τα 50 χρόνια του G7, πρέπει να συνεχίσουμε την κληρονομιά αυτής της ομάδας στο να διαμορφώνουμε την παγκόσμια ιστορία προς το καλύτερο, περιλαμβανομένης της διασφάλισης ότι η Ουκρανία βρίσκεται στη δυνατότερη θέση για να εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.
“Αν δεν επιτύχουμε μια διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, η αστάθεια και η ανασφάλεια που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων ανθρώπων στη Βρετανία θα χειροτερεύσουν και η επιθυμία του Πούτιν για σύγκρουση και χάος θα μεγαλώσει. Η υλοποίηση του Σχεδίου για την Αλλαγή αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη παγκόσμια σταθερότητα.”
Στη σύνοδο του G7, ο Ντέιβιντ Λάμι θα παρακολουθήσει οκτώ συνεδρίες, εστιάζοντας στην Ουκρανία, την Ινδο-Ειρηνική, τις Αμερικές, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την ασφάλεια των θαλασσών. Η Βρετανία και η Γαλλία θα συντονίσουν τη συνεδρία για την υποστήριξη της Ουκρανίας, και ο Υπουργός Εξωτερικών θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει το G7 γύρω από την ειρήνη μέσω της δύναμης για την Ουκρανία. Τα μέλη του G7 έχουν συλλογικά υποσχεθεί περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοοικονομική και στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία.
Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος