Μεξικό: Πέντε νεκροί σε επίθεση στο Ακαπούλκο

Σύνοψη
  • Η βία που αποδίδεται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση ενόπλων στην Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό δέκα πτωμάτων σε συνοικίες της πόλης, η οποία πλήττεται όπως πολλές άλλες από τη μάστιγα του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Ακαπούλκο, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως διενεργεί έρευνα για την επίθεση αυτή που είχε πέντε νεκρούς, τέσσερις άνδρες και γυναίκα, κι έναν τραυματία.

Διαπράχθηκε μέσα σε εμπορικό κατάστημα κοντά στην κυριότερη λεωφόρο της τουριστικής μεξικανικής λουτρόπολης στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό.

Τη Δευτέρα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα σε συνοικίες της πόλης της πολιτείας Γκερέρο, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από το κύμα βίας που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών. Το 2023, οι αρχές σε αυτή κατέγραψαν 1.890 δολοφονίες.

Η βία που αποδίδεται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) κήρυξε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό για να παταχθούν τα καρτέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος