12χρονος Άρτσι: Η γονείς του ανακοίνωσαν ότι αύριο στις 10π.μ. οι γιατροί θα τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Ύστερα λοιπόν από την δικαστική μάχη της οικογένειας, οι γονείς ανακοίνωσαν ότι αύριο στις 10 το πρωί, ο Άρτσι θα αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη.

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Την Παρασκευή (5/8), όμως, το βρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Το δικαστήριο έδωσε περιθώριο στην οικογένεια, μέχρι τις 2 μμ της Παρασκευής, για να καταθέσει έφεση. Η μητέρα του 12χρονου εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι πιθανότατα εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

Πηγές: Guardian, Skynews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος