Ο Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Ιβάν Βιριπάεφ καταγγέλει: «Η Μόσχα με καταδικάζει σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για fake news»

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο Ιβάν Βιριπάεφ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι δικαστήριο της Μόσχας τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη “για διάδοση ψευδών ειδήσεων” εναντίον του ρωσικού κράτους.

Ο διαπρεπής συγγραφέας αντιμετωπίζεται από την πατρίδα του ως ένοχος, λόγω του ότι διαφωνεί (κάτι το οποίο δηλώνει) με τις αποφάσεις της κυβέρνησής της.

Τον περασμένο Μάιο ο ίδιος συνελήφθη από δικαστήριο της Μόσχας. Ο καλλιτέχνης θα κατέληγε τόε να κρατηθεί αν έμπαινε σε ρωσικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Meduza ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης συνελήφθη στις 3 Μαΐου από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Μόσχας με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό (η σύλληψη έγινε βάσει του άρθρου 207.3 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα).

Φαίνεται τότε ότι υπήρξε συνέπεια των όσων είπε ο καλλιτέχνης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γιατί σε μια συνέντευξη του στο ραδιόφωνο, ο ίδιος τόνισε ότι, παρά το ότι αισθάνεται Ρώσος, ήταν εδώ και καιρό «σκληρός αντίπαλος της κυβέρνησης του Πούτιν».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε τότε το κοινό του ότι «δεν είναι αλήθεια ότι η Ρωσία υποστηρίζει ένοπλες συγκρούσεις ή δεν κάνει τίποτα ως απάντηση στην επίθεση στην Ουκρανία».

Διαβάστε ακόμα:

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ του Ιβάν Βιριπάεφ – Το έργο «ωδή στον έρωτα» στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος