Χρηματοδότηση ύψους 3.500 ευρώ το μήνα ζητά από το Δήμο Βόλο ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για να διατίθενται στα κυλικεία για τη σίτιση μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Σαβελίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και έκρουσε τον κώδων του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι τζίροι των σχολικών κυλικείων έχουν μειωθεί στο μισό τα τελευταία δυο χρόνια και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί μαθητές οι οποίοι δανείζονται χρήματα από τους καθηγητές για να αγοράσουν έστω ένα κουλούρι και άλλοι που αρκούνται απλώς στο να παρατηρούν τους συμμαθητές τους να τρώνε το κολατσιό τους.
Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι έχει συνταχθεί επιστολή προς το Δήμο Βόλου, με την οποία ζητείται επιχορήγηση για την παροχή σίτισης σε μαθητές. Η διεύθυνση του σχολείου έχει ως στόχο να συνταχθεί μια λίστα με τα ονόματα των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης. Στη συνέχεια όσοι μαθητές προμηθεύονται κολατσιό από το κυλικείο χωρίς να πληρώσουν θα σημειώνονται από τον υπεύθυνο του κυλικείου και στο τέλος του μήνα ο διευθυντής του σχολείου θα δίνει τα χρήματα που οφείλονται στον κυλικειάρχη .
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος