Χρ. Μπουκώρος: Το υπουργείο δεν απαντά ουσιαστικά για αντιμετώπιση φαινομένου αιθαλομίχλης

Ουσιαστικά αναπάντητα άφησε τα βασικά ερωτήματα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ερώτηση που κατέθεσε από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που πλήττει το Βόλο αλλά και όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει πως με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ Β΄2677 που εκδόθηκε στις 11 μόλις Δεκεμβρίου 2015, καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης πετρελαίου θέρμανσης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει στην ειδική φόρμα του Τaxis- net, η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30/5/2016, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Επιπροσθέτως, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ο Νομός Μαγνησίας μετακινείται στη Β΄ Κλιματική Ζώνη από τη Γ΄ στην οποία ανήκε, βάσει των περιβαλλοντικών συνθηκών (θερμοκρασία) και  των προβλημάτων αιθαλομίχλης.

Εντούτοις, τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα της θέρμανσης των ασθενών κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο, όπως φαίνεται δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο και καταφεύγουν σε διάφορες μορφές θέρμανσης, οι οποίες και επιδεινώνουν με τη σειρά τους το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που μαστίζει τις πόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος